sreda, 29. oktober 2014

Havaianas, odličnost za najzahtevnejše

Havaianas je odličnost za najzahtevnejše . Od vsega začetka se je Havaianas zavezal izdelovati obutev vrhunskega dizajna. Vrhunski dizajn se je izkazal že pred več kot pol stoletja. Havaianas je z odličnim posluhom za potrebe po vrhunskem dizajnu takrat obnorel svet. Ustvarjalni duh Havaianas seveda do današnjih dni ni obmiroval, ampak je iskal vedno nove izboljšave na področju obutve. Poleg zazrtosti v prihodnost se Havaianas drži modrosti starega izročila in tradicije. Staro izročilo in tradicija je dober temeljni kamen, na katerem gradi vsaka dobra in uspešna družba. Temeljna lastnost tradicije in starega izročila je množica dobrih lastnosti, ki do današnjih dni, kljub časovni oddaljenosti niso izgubile uporabnih in drugih vrednost. Havaianas lahko na ta način s ponosom govori o svoji tradiciji in vpetost v klasične rešitve, ki kot vse kaže še zdaleč ne bodo izumrle skozi čas, ampak bodo deležne le večjih ali manjših evolucijskih popravkov. Evolucijski popravki, ki se gradijo na tradiciji je garancija za odličen izdelek. Tradicija se kaže v vedno udobni in praktični obutvi. Nesmisel bi bilo tako dobro lastnost spreminjati in odkrivati vročo vodo, če pa so kupci vedno znova zadovoljni prav s to lastnostjo. Evolucijske spremembe so naravnane na modne usmeritve in želje. Tako se z barvo, vzorci, oblikovalskimi spremembami prilagajajo modnim usmeritvam in ostajajo tudi oblikovno vedno svež izdelek. Havaianas klasično dobre lastnosti temeljijo tudi na številnih v izdelku prisotnih lastnosti. Materiali iz katerih so izdelani temeljijo na dobrih lastnostih kot je higieničnost, odsotnost alergij in drugih neprijetnih lastnosti, ki so sicer kar pogosto značilne za sodobne materiale. V tem pogledu je nakup tudi moder, saj je zdravje stopal zelo pomemben prispevek k dobremu počutju in splošno dobremu zdravju. Poleg tega je hoja zdrava in omogoča dobro počutje, tudi če traja uporaba več časa. Havaianas je vsekakor dobra blagovna znamka, ki temelji na bogati tradicij.

torek, 28. oktober 2014

Turkmenistan, dežela na obali Kaspijskega jezera

Turkmenistan je dežela na obali Kaspijskega jezera . Država Turkmenistan leži na ozemlju centralne Azije. Meji na države Kazahstan, Uzbekistan, Afganistan in Iran. Ozemlje države Turkmenistan obsega nižavje s puščavo Karakum. V slovenskem prevodu Karakum pomeni Črni pesek, planote, pogorja, ter pol puščavska rodovitna ravnina. Turkmenistan je že iz zgodovinsko oddaljenih obdobji znan po vodnih bogastvih. Glavnino predstavlja reka Amu Dara. Dolga je prek dva tisoč pesto kilometrov. Izkoriščajo jo za namakanje. Voda iz reke Amu Darje je speljana v več kot tisoč kilometrov dolg umetni kanal. Zgrajen je bil v petdesetih in šestdesetih letih minulega stoletja, ko je Turkmenistan spadal pod Sovjetsko zvezo. Nespamet posega se kaže v izsušenem Aralskem jezeru. Večino prebivalstva predstavljajo Turkmeni, manjši del pa Uzbeki in Rusi. Država Turkmenistan je naseljena predvsem v kotlinah in oazah ob reki Amu Darja. Vodna bogastva so zaznamovala tudi zgodovino države Turkmenistan. Prek njenega ozemlja so potekale starodavne poti, ki so povezovale Azijo z Evropo. Znamenita Svilna cesta je omogočala razvoj raznih kultur. Ostanki so vidni še danes, pričajo pa o podobi življenja in kulture izpred več tisočletji. Mnogi ostanki so uvrščeni na seznam svetovne kulturne dediščine. Za obiskovalce so zanimivi, saj nudijo pogled v že zdavnaj minulo dogajanje. Danes je Turkmenistan znan kot dobavitelj naftnih derivatov, zemeljskega plina ter surovega bombaža. Povezanost države s svetom poteka preko omrežja cest, železnice in letalskih povezav. V prihodnosti država namerava vse povezave izboljšati in jih urediti sodobnim standardom primerno. Med pomembne železniške povezave spada skoraj dva tisoč kilometrov dolg odsek transibirske železnice. Gradijo se tudi nove železniške povezave s sosednjimi državami. Letalske povezave potekajo preko mednarodnega letališča, mogoči so tudi leti v notranjost države. Bogastvo kulturne dediščine vabi mnoge obiskovalce, ki se želijo z njo seznaniti in o njej izvedeti več. Turkmenistan je država, ki nudi zanimivo sožitje zgodovine, tradicije in sedanjosti.

ponedeljek, 27. oktober 2014

Prevod iz angleščine, potreba sodobnega časa

Prevod iz angleščine je vedno večja potreba sodobnega časa . Ker se svet vedno bolj globalizira je prevod iz angleščine vedno večja in vedno bolj zaželena potreba. Prevod iz angleščine se izvaja predvsem v pisni in govorni obliki, v manjšem obsegu pa gre za druge oblike prevajanja. Za prevod iz angleščine je danes na voljo veliko priročnih orodji in pripomočkov, tudi pomoči in možnosti strokovnih prevodov je vse več. Prevod iz angleščine je najenostavnejši, ko gre za prevod splošnih pojmov in manj zahtevnih besedil. Takšen prevod iz angleščine danes obvlada že veliko število Slovencev, toliko več pa ima možnost prevajanja, če se v to poglobi in nauči osnovnih veščin prevajanja s pomočjo orodji. Klasičen prevod iz angleščine preko slovarja v knjižni obliki je redkost. Na voljo so slovarji na različnih medijih, tudi programi, ki omogočajo prevode so dostopni širšim množicam. Za kakovostno prevajanje strokovnih besedil je njihova uporaba omejena, saj nekatere pojme in besede slabo prevajajo. Prevedene besede so slabo izbrane. Veliko pri boljši izrabi teh orodji pomaga splošno znanje angleškega in slovenskega jezika. V angleškem jeziku obstajajo določene fraze, jezikovne posebnosti in druge pasti prevajanja, zaradi katerega so orodja neuporabna oziroma omejeno uporabna. Potrebno je znanje fraz, jezikovnih posebnosti in splošno dobro poznavanje izražanja. Toliko bolj je to pomembno, ko gre za bolj zahtevna besedila z raznih strokovnih področji. Za strokovne prevode je danes še vedno najbolje izbrati pomoč strokovnjaka, saj je takšen prevod lahko racionalen. Zavedati se je treba, da je takšen prevod že ustrezno lektoriran, zapisan na ustreznem mediju, kar omogoča, da se lahko preveden besedilo uporablja v širokem spektru uporabnih možnosti. Brez dvoma je za takšne potrebe investicija smotrna in smiselna. Toliko bolj to velja, ko prevod uporabljamo v komuniciranju z neznanimi osebami, s katerimi želimo dolgoročno sodelovati v prihodnosti. Prevod iz angleščine vedno bolj pridobiva na veljavi.

ponedeljek, 20. oktober 2014

Vrtno pohištvo, pisan spekter izbire

Vrtno pohištvo zaznamuje pisan spekter izbire . Pisan spekter izbire vrtno pohištvo zaznamuje zaradi vseh ponujenih možnosti. Materiali iz katerih je vrtno pohištvo narejeni so lahko bolj klasične sorte ali pa so bolj sodobne vrste. Klasično vrtno pohištvo se z osnovnimi materiali skozi čas ne spreminja bistveno, bolj se spreminja način izdelave, obdelave in zaključnih fines izdelave. Klasično vrtno pohištvo je zaradi mnogih naprednih prijemov in splošnega napredka zgolj na videz praktično nespremenjeno. Pomislimo samo na zaščito pred vremenskimi vplivi in si za primer vzemimo vrtno pohištvo starejših generacij. Danes je klasično vrtno pohištvo bistveno bolj zaščiteno pred vremenskimi vplivi, tudi vzdrževanje je bolj enostavno in preprosto. Za sodobne materiale so v veliki meri zaslužni napredek, razvoj in sprememba razmišljana. Predvsem recikliranje in možnost uporabe recikliranih materialov je lastnost sodobnih materialov. Najdemo jih tudi v vrtnem pohištvu. Z recikliranimi materiali imamo tudi ob nakupu bistveno bolj čisto in mirno vest, saj so materiali ali ponovno uporabljeni ali pa bo naše vrtno pohištvo ob zaključku svoje življenjske dobe, lahko kot material služilo drugemu vrtnemu pohištvu alk kašnemu drugemu predmetu iz enakega matirala. Sodobni materiali poleg tega ustvarjalcem poleg tega nudijo ustvarjanje številnih naprednih možnosti. Pomislimo samo na enostavnost postavljanja, spreminjanja obliko, enostavnost prenašanja, čiščenja in mnogih drugih lastnosti, ki jih sodobni materiali proizvajalcem nudijo. Posrečena je tudi kombinacija med starim in novim. V prodajnih salonih ni redkost vrtno pohištvo, ki je združitev klasičnih in sodobnih materialov. Z vidika uporabe in vzdrževanja je takšna vrtno pohištvo zelo priročno, saj del, ki je sestavljen iz klasičnih materialov omogoča enostavno čiščenje in dolgotrajno uporabo, sodoben material pa omogoča lahkoto izvedbe, enostavno premikanje in številne uporabne možnosti . Izbira je seveda prepuščena kupcem, dovolj velika izbira pa naj jih ne zmede z raznimi mamljivimi podrobnostmi. Vrtno pohištvo jim mora preprosto ustrezati v vseh svojih lastnostih in značilnostih.

četrtek, 9. oktober 2014

Roletarstvo Bayer: pogosta vprašanja

Začetki podjetja Roletarstvo Bayer segajo nazaj v leto 2000, ko se je podjetje pričelo ukvarjati z montažo senčil. Postopoma je podjetje svojo dejavnost razširilo na področje montaže oken in vrat, leta 2004 pa so strokovnjaki začeli tudi z lastno proizvodnjo oken in vrat. Roletarstvo Bayer danes zaposluje 29 ljudi, podjetje pa se lahko pohvali s tem, da mu vsako leto zaupa več kot 2 800 individualnih kupcev. Podjetje vam nudi celostno storitev, torej dejavnost podjetja vključuje proizvodnjo, dostavo ter vgradnjo PVC oken in vrat, vgradnjo vseh vrst senčil, notranje PVC in zunanje ALU police ter zaključna suhomontažna dela. Poleg tega pa vam podjetje pri menjavi starih oken nudi tudi demontažo ter odvoz starih oken ter razne dodatke za okna, kot so npr. komarniki.

Vodilo podjetja Bayer je zagotovo kvaliteta. Ekipa strokovnjakov se namreč trudi, da za vloženi denar dobite najboljši material in najboljšo storitev. Podjetje lahko svojo kakovost dokazuje tudi z zlatim znakom slovenske kakovosti in pa z dejstvom, da mu je Gospodarska zbornica Slovenije podelila certifikat Excellent SME. Vse to podjetje Bayer uvršča tudi med najboljša mala podjetja v naši državi.
Na spletni strani Roletarstva Bayer boste seveda našli vse potrebne informacije, poleg tega pa si boste lahko prebrali tudi odgovore na najbolj pogosta vprašanja. Med pogostimi vprašanji pa boste našli vprašanja kot so, koliko stane okno, kakšen je postopek nakupa oken pri Roletarstvu Bayer, kakšni so roki dobave, kaj pomenijo posamezne oznake U, kako se vzdržuje PVC okna in vrata, kakšno okovje je vgrajeno v PVC okna in vrata ter še bi lahko naštevali.

sreda, 1. oktober 2014

Izračun zavarovanja, izbira zavarovanca

Izračun zavarovanja omogoča, da je izbira zavarovanca odlična. Odlična izkušnja, ki jo izračun zavarovanja ima za zavarovanca, se kaže v mnogih koristnih lastnosti sklenjene zavarovalne police. Izračun zavarovanja zavarovancu omogoča predvsem, da brezskrbno uživa vse koristi, ki so povezane z pridobljeno pravico uživanja dobrin. Uživanje dobri, ki jih izračun zavarovanja upošteva, je vedno povezano s tveganjem. Dobrine in njihovo koriščenje in uživanje koristnih lastnosti je vedno povezano z dogodki, ki lahko koriščenje in uživanje v večji ali manjši meri onemogočajo. Izračun zavarovanja je zato za zavarovanca zelo pomemben, saj predvsem želi dobrine koristiti in uživati njihove koristne lastnosti. Hkrati se tudi zaveda tveganja, ki je povezano s koriščenjem in uživanje. Izračun zavarovanja tveganje obravnava na podlagi izkušenj zavarovalnice. Izkušnje zavarovalnice s tveganji so največkrat obravnavane in izražene na podlagi statistike. Izračun zavarovanja na podlagi statistike zavarovancu omogoča pošteno odmero pravic in dolžnosti. Na konkurenčnem trgu ima zavarovanec veliko izbire, zato mora biti poštena odmera pravic in dolžnosti še toliko bolj korektna in natančna. Dobra zavarovalnica se zaveda, da je odločitev zavarovanca pogojena z izkušnjami iz preteklosti in pričakovano prihodnostjo. Zavarovanci so za zavarovalnico pomembni, pri tem pa ni posebnih razlik med obstoječimi in novimi zavarovanci oziroma drugimi skupinami zavarovancev. So pa skupine zavarovancev pomembne za dobro delovanje zavarovalnice, saj lahko preko dobrega poznavanja skupin in njihovih lastnosti, zavarovalnica zavarovancem lahko nudi najboljše. V lastnost, da zavarovalnica nudi zavarovancem najboljše morajo biti prepričani predvsem zavarovanci ob sklenitvi zavarovanja. Dobre reference, izkušenj in vse podobne lastnosti zavarovance prepričujejo dobre lastnosti sklenjene zavarovalne pogodbe. Kakovostno zavarovanje je skozi oči zavarovanca tisto, ki ga sklene brez veliko predhodno pridobljenih informacij. Zaupanje v zavarovalnico oziroma njegovega zastopnika ima pri tem pomembno vlogo. Predvsem se zaupanje v zavarovalnico gradi na podlagi dobrih izkušen, posebej tistih, ki so povezani s hitrim in kakovostnim pridobivanjem pravic, katere obravnava izračun zavarovanja .