torek, 23. september 2014

Avstrija, smučarska pravljica

Avstrija je smučarska pravljica . Med slovenskimi smučarji je Avstrija priljubljena zaradi bližine in tradicionalno dobre smuke.

Avstrija ima mnogo raznovrstnih smučišč, ki se nahajajo za različnih lokacijah. Z nekaterimi redkimi izjemami je Avstrija na praktično vseh kotičkih posejana s smučišči. Avstrija nam je v marsičem smučarski zgled, seveda pa je slovensko smučanje mnogim Avstrijcem zgled. Kot turistična dežela Avstrija ponuja raznovrstno ponudbo tudi izven smučarskih prog. Vključuje se ponudba z zmogljivostmi namenjenim poletnim aktivnostim. Avstrija ima množico smučišč, ki se med seboj ločijo po mnogih pripadajočih značilnostih. Smučarji lahko izbirajo med obsežnimi in dolgimi progami, kot smučišči, ki jih zaznamujejo tehnično zahtevne proge. Slovencem so znana praktično vsa smučišča, družine prisegajo na bližnja Koroška smučišča.

Značilnost smučarskih središč v Avstriji je tudi izkoriščenost vsake zaplate snega, tako imamo možnost izbire od smučišč z veliko obiskovalci, pa vse do smučišč z vsega nekaj skromnimi napravami. Slednje so zelo priljubljene med manj zahtevnimi ter družinami, ki želijo svoje male nadobudneže naučiti smučanja. Poleg varnega okolja, ki onemogoča srečanja z hitrejšimi smučarji so manjša smučišča zanimiva s cenovnega vidika in prilagojenosti družinskim zimskim počitnicam. Zanimivost avstrijskih smučarskih središč je tudi sožitje z okolico. Nastanek je z okolico tesno povezan, zato so mnoga središča bogata z kulturnim izročilom, ulice so zgled ohranjanja kulturne dediščine, večerni sprehodi skozi vaška jedra so zanimiva in poučna. Dobra smuka je omogočena z zgledno urejenimi smučišči in smučarskimi napravami. Omogočajo kakovostno smučanje smučarjem vseh vrst. Na smučiščih bodo svoj kotiček našli tako začetniki, kot tisti, ki želijo na lastni koži izkusiti zahtevnost smučarski spretnosti svetovne elite.

Na smučišča se brez težav lahko odpravijo tudi začetniki, saj je v praktično vseh krajih moč najti učitelje smučanja oziroma programe prilagojene začetnikom, ki na smučeh prvič stojijo. Avstrija je znana zimska turistična destinacija, mnogi jo razumejo kot pojem kakovostnega zimskega smučanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar