sobota, 9. november 2013

Portal za zaposlovanje in načela za objavo oglasa


Za to, da boste kar najbolje izkoristili vse možnosti, ki jih ponuja portal za zaposlovanje podjetjem, ki iščejo kadrovsko okrepitev, je pomembno, da se registrirate. Ena izmed velikih prednosti, ki jih omogoča registracija, je možnost informiranja o novih delovnih mestih prek elektronskih sporočil. Vendar bodite brez skrbi, kajti resen portal za zaposlovanje ne bo pošiljal vašega oglasa za prosto delovno mesto vsem povprek, ampak le tistim iskalcem zaposlitve, ki so v filtrih označili lastnosti, ki so povezana z vašim oglasom.
Vedeti morate, da lahko iskalci zaposlitve v uporabniškem vmesniku izberejo področje dela, ki jih zanima, določijo zahtevano stopnjo izobrazbe, pod katero ne želijo sprejeti dela, kraj dela ter druge osebne preference, ki pomembno vplivajo na to, ali bi delo sprejeli ali ga zavrnili. V vašem zaposlitvenem oglasu morate zato zelo natančno določiti vse te lastnosti, zato da bo oglas prišel na naslov čim bolj primernih iskalcev zaposlitve, ki uporabljajo portal za zaposlovanje. Besedilo oglasa za prosto delovno mesto, ki ga objavi portal za zaposlovanje, mora biti informativno in istočasno tudi privlačno. Najbolj učinkoviti so tisti oglasi, ki jih objavi portal za zaposlovanje, ki uporabljajo celostno grafično podobo podjetja, ki išče kadrovsko krepitev. Takšni oglasi dajejo občutek večje resnosti in privabijo tudi bolj zahtevne iskalce zaposlitve, ki so običajno tudi bolj usposobljeni.

Pri navajanju vaših zahtev v oglasu, ki ga objavi portal za zaposlovanje, bodite izjemno natančni, saj ne želite, da se na vas oglas odzovejo neprimerni iskalci zaposlitve, ker so dobili napačen vtis ali nepopolne informacije. Takšni informacijski šum predstavlja le izgubo časa za vas in za tiste, ki so se na vas obrnili. Cena, ki jo boste plačali, da bo portal za zaposlovanje objavil vaš oglas, je odvisna od časa trajanja oglasa, prednostnega pojavljanja vašega oglasa pred oglasi vaše konkurence in seveda od grafične podobe samega oglasa. Pri iskanju kadra raje ne varčujete in imejte v mislih, da je cena za oglas relativno nizka v primerjavi s pomenom, ki ga ima za podjetje zaposlitev novega kvalitetnega sodelavca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar