sobota, 1. maj 2021

Najpomembnejši kosi opreme v predsobi

 Praviloma so predsobe manjši prostori, zato jih je še toliko težje dovolj učinkovito opremiti. A to je vsekakor nujno potrebno, saj gre za del doma, v katerega najprej stopimo, ko pridemo domov, ter ga tudi koristno uporabimo. V njem se namreč preoblečemo, odložimo večji del opreme, se sezujemo ter podobno.

Med vsemi kosi pohištva predsobe ima večjo vlogo zagotovo garderobna omara. Ta se uporablja za shranjevanje različnih kosov oblačil, kap, šalov pa tudi obutve. Dobrodošli kosi opreme v tem prostoru so tudi ogledalo, stojalo za dežnike, klop za odlaganje, polička za ključe.

Učinkovito razporejanje pohištva po predsobi

Možnosti razporejanja pohištva v predsobi je nešteto veliko; tako kot to velja tudi za vse druge bivalne prostore. Kljub temu pa je zelo veliko odvisno tudi od tega, kako velik je prostor. Predsobe se na sploh najučinkoviteje lahko opremlja tako, da eno od sten zapolnite z večjo garderobno omaro, na drugo pa obesite nekoliko večje ogledalo. Poleg slednjega lahko namestite še kakšno prikupno polico.

Stoječ ali pa stenski obešalnik lahko postavite tik ob vratih. Tam lahko stoji tudi stojalo za dežnike. Za preobuvanje potrebujete primerno sedišče, ki je lahko v obliki premičnega tabureja.

Postavitev predsobnega ogledala

Pri opremljanju predsobe večjo vlogo namenite ogledalu. Omenili smo že, kako se vam ga še posebej splača postaviti. Sicer pa je znano, da je treba v vse manjše prostore takšne pripomočke postavljati tako, da lahko z njimi optično povečujemo prostore.

Če v predsobi ne bo dovolj prostora za postavitev ogledala, je odlična rešitev ta, da ogledalo namestite oziroma nalepite kar na omaro ali na vrata. Na trgu so na primer na voljo posebna zrcalna drsna vrata. Tudi ta so lahko odlična in dovolj učinkovita rešitev.

Izbira tal za predsobo

Pri zasnovi predsobe imajo ključno vlogo še tla, na katera postavite primerno oblogo. Dobra izbira je takšna talna obloga, ki se lahko najhitreje pa tudi najpreprosteje čisti. V takšen prostor se vam na primer splača položiti ploščice iz keramike. Te lahko učinkovito očistite z uporabo vlažne krpe.

Sicer pa se v predsobe neredko polaga tudi lesena talna obloga. Ta je še posebej odlična izbira za predsobe, ki navzven delujejo preveč hladno.