četrtek, 22. april 2021

Vinil je dobrodošel skorajda v vseh bivalnih prostorih

Zakaj je vinil tako priljubljena talna izbira, je marsikomu med vami povsem jasno. Še posebej pa vsem tistim, ki ga že uporabljate v svojem domu. Gre namreč za eno od najbolj priljubljenih in najučinkovitejših oblog za tla.

Vinil si je svojo priljubljenost zaslužil zaradi izjemnih prednosti, ki jih ponuja tako uporabnikom kot objektu, v katerega je položen na tla. Velja za eno od najbolj trpežnih talnih oblog na sploh. Ne nazadnje je odlično kompatibilen tudi s talnim gretjem, vendar pa je treba pri uporabi upoštevati določena pravila, tako kot pri lesenih oblogah oziroma parketu.

Kaj pa vinil s pluto

Talna obloga vinil je že sama po sebi dovolj kakovostna, da jo lahko povsem brezskrbno polagamo v najrazličnejše prostore. Odlična novica je na primer tudi ta, da se vinil dovolj učinkovito obnese tudi v kopalnici in podobnih prostorih, kjer je prisotne več vlage.

Po drugi strani pa so nekateri še bolj navdušeni nad vinilom, ki se odlično kombinira s pluto. To je pred nekaj leti na trgu postalo prava atrakcija, po kateri so najprej posegli najbolj zahtevni kupci. Vinil s pluto namreč uporabniku ponudi še nekaj dodatnih prednosti.

Odlična toplotna talna obloga z visoko energijsko učinkovitostjo

Vinil s pluto je na trgu najpogosteje  označen kot odlična talna obloga z izjemno visoko energijsko učinkovitostjo. Veliko uporabnikov pa je nad tovrstno oblogo za tla navdušenih tudi za to, ker je za uporabo izjemno tiha. Če torej talno oblogo vinila v kombinaciji s pluto primerjamo z drugimi oblogami za tla, ugotovimo, da prva vrsta v številnih pogledih kar precej prednjači. S tem se bodo strinjali tudi strokovnjaki za opremljanje domov.

Kaj je treba paziti pri uporabi vinila v kopalnici

Čeprav je vinil praviloma vodoodporen material, pa je še posebej v kopalnici in podobnih prostorih, kjer je več opravka z vodo, treba paziti na to, da voda ne zaide direktno v vinilne plošče. V tem primeru bi se pod njimi pričela nabirati plesen, kar bi lahko povzročilo kar nekaj škode pa tudi izjemno neprijetne vonjave.

Vinil je torej v tem hipu ena od najbolj zaželenih in priljubljenih talnih oblog pri nas pa tudi drugje po svetu. Najverjetneje pa bo tako tudi ostalo, saj proizvajalci talno oblogo ves čas izpopolnjujejo, tako da je še učinkovitejša in trpežnejša.

Več o vinilu in drugih talnih ter stenskih oblogah si poglejte na Zatoizberi.si.

nedelja, 11. april 2021

Zanesljiva dvoriščna vrata za domače dvorišče

 

dvoriščna vrata

Tudi na domačem dvorišču potrebujemo zanesljivo opremo, ki bo ponudila odlično izkušnjo pri uporabi. Če govorimo o ogradi in vratih, potem gotovo ciljamo na varnost in vzdržljivost, pa tudi na enostavno uporabno – nenazadnje moramo stanovalcem in obiskovalcem še vedno omogočiti prost dostop, tudi če želimo z ogrado omejiti prehod na zasebno zemljišče. Zelo pomembno vlogo imajo pri tem dvoriščna vrata, ki jih uporabljamo za ta namen.

Na voljo so različna dvoriščna vrata, ki lahko ponudijo dobre učinke za praktično vsak primer. Nekateri uporabniki bodo zadovoljni s čisto osnovnimi vrati, morda kar z zapornico, drugi pa bodo izbrali naprednejša vrata, ki ponujajo tudi kakšne dodatne funkcije.

Napredna dvoriščna vrata

Med priljubljene izbire se uvrščajo drsna dvoriščna vrata, ki omogočajo zelo elegantno uporabo. Ni nujno, da gre v tem primeru za kakšne posebej kompleksne rešitve, pravzaprav so drsni mehanizmi lahko precej enostavni, pa tudi električni pogon ima v bistvu le eno nalogo, da odpira in zapira vrata ob prehodu z avtomobilom.

Imajo pa takšna dvoriščna vrata velik potencial, če se posvetimo prilagoditvam njihovega delovanja. Vrata lahko delujejo na gumb, lahko jih upravljamo z daljinskim upravljalnikom, sodobne mehanizme seveda tudi s pametnim telefonom. Zelo priljubljeni pa so tudi senzorji, ki samodejno odprejo vrata, ko se približa znan avtomobil. Za takšna se vsekakor splača preveriti ponudbo, ki jo najdemo na https://www.dorman.si/dvoriscna-vrata.html.

Ostale rešitve

V nekaterih primerih ne potrebujemo posebnih vrat za dostop na dvorišče. Za avtomobil imamo morda garažo, kjer to nalogo opravljajo garažna vrata, moramo pa recimo zagotoviti enostaven prehod pešcev. Najbolj očitno je to na kakšnih ograjenih zelenicah, kjer imamo vrtna vrata. Ta so običajno veliko bolj kompaktna in enostavna kot dvoriščna vrata, a ne pozabimo, da gre v vsakem primeru za zunanja vrata, ki morajo biti dobro pripravljena na svoje delo na prostem.

petek, 9. april 2021

Ojačevalec wifi signala v stanovanju

ojačevalec wifi

Brezžične povezave nas obkrožajo na vsakem koraku in od njih smo tudi močno odvisni pri opravljanju raznih vsakdanjih aktivnosti in obveznosti. Ne moremo si predstavljati življenja brez dobre povezave z internetom, za kar uporabljamo pogosto prav brezžično wifi povezavo. Če do te ne moremo dostopati zaradi šibkega signala, bo prava rešitev ojačevalec wifi signala, ki pride še kako prav v večjih stanovanjih, pa tudi v poslovnih objektih in podobnih okoljih. Čeprav so elektromagnetni valovi, ki prenašajo informacije pri tej povezavi, sposobni prehajati skozi zidove in druge ovire, pri tem prihaja do izgube podatkov in padanja hitrosti. Na večjih razdaljah z več vmesnimi ovirami pa povezave sploh ne moremo več vzpostaviti. Tako je ojačevalec wifi signala kar nujna oprema v večjih stanovanjih, včasih tudi v manjših stanovanjih z več nadstropji in raznimi ovirami. To sicer ni edina rešitev, dandanes imamo na voljo tudi opremo za vzpostavitev raznih posebnih omrežij, ki omogočajo boljše povezave v večjih stavbah, a pogosto se že enostaven ojačevalec wifi signala izkaže za najboljšo možnost.

Kako deluje ojačevalec wifi signala?

Moč wifi signala je odvisna od različnih dejavnikov, svoj vpliv na kakovost povezave pa ima v končni fazi tudi sam sprejemnik, torej mobilni telefon, računalnik ali druga naprava. Največ pa je odvisno od oddajnika, ki je v večini stanovanj modem ali router. Vlogo oddajanja lahko prevzame ojačevalec wifi signala, ki ga povežemo z izvorom internetne povezave. Na voljo so različne naprave, ki lahko dosežejo tak učinek. Pogosto gre za ojačevalec wifi signala, ki preprosto sprejema signal od modema ali routerja in ga nato oddaja s svoje lokacije naprej. Lahko se ojačevalec povezuje tudi žično, kar je praviloma boljša izbira. Nekatere naprave lahko povežemo kar preko električnega omrežja. V končni fazi pa je pogosto bolj smiselna nadgradnja izvornega brezžičnega usmerjevalnika. Tako nam ojačevalec wifi signala ponuja več možnih rešitev, med katerimi izbiramo.

četrtek, 1. april 2021

Moderne sedežne garniture

V domači dnevni sobi želimo uživati v udobju in prijetnem ambientu, za to pa v veliki meri skrbi oprema. Ne moremo preprosto izbirati med najcenejšimi možnostmi ali pa med najbolj priljubljenimi rešitvami – odločati se moramo na podlagi svojih želja in svojega okusa. Predvsem to velja za sedežne garniture in druge večje kose opreme, ki bo pogosto v uporabi. Garnitura ima zelo velik vpliv na končno izkušnjo pri bivanju v prostoru, kar pomeni, da ne moremo sklepati kakšnih velikih kompromisov. Prav tako ne smemo zanemariti vpliva, ki ga imajo sedežne garniture pri oblikovanju vizualnega vtisa prostora. Predvsem moderni sestavi se zelo dobro obnesejo pri oblikovanju estetskega ambienta, čeprav je glavna naloga tega pohištva seveda še vedno v zagotavljanju udobnega zavetišča za sprostitev in prosti čas. Na voljo je kvalitetna oprema, s katero svoji dnevni sobi lahko dodamo nepogrešljivo funkcionalnost in čudovito podobo – vsekakor se splača za to vlogo izbrati sedežne garniture višjega ranga.

Sedežne garniture višjega kakovostnega razreda

V višjem kakovostnem razredu najdemo sedežne garniture, ki prepričajo s številnimi prednostmi. Predvsem mislimo na splošno kakovost in vzdržljivost – gre za opremo, ki bo redno v uporabi, pričakujemo pa dolgo življenjsko dobo. To zagotavljajo vzdržljivi in odporni materiali. Pri luksuzni opremi izstopa predvsem naravno usnje, so pa lahko kvalitetne sedežne garniture izdelane tudi iz drugih dobrih materialov. Pozorni pa smo tudi na samo zasnovo in izdelavo pohištva. Na tem področju imamo na voljo zelo posrečene rešitve, ki jih lahko dobro izkoristimo. Včasih je pametno izbiro sedežne garniture povsem prilagoditi lastnostim prostora in drugim nujnim značilnostim, ki ne dopuščajo veliko prilagodljivosti. Lahko pa najdemo posebej prilagodljive garniture, nekatere so povsem modularno zasnovane in se dobro podajo v praktično vsak prostor. Predvsem v sodobnih stanovanjih z manjšimi dnevnimi sobami so takšne rešitve zelo posrečene, saj lahko dodobra izkoristimo prav vse, kar nam takšno pohištvo ponuja.


sedežne garniture