ponedeljek, 30. september 2019

Ali potrebujem vhodna vrata po meri?

Vsak objekt potrebuje vhodna vrata, včasih pa je treba ta izdelati po meri. Seveda vhodna vrata po meri niso vedno nujna, pogosto lahko v ponudbi serijsko izdelanih vrat najdemo takšna, ki bodo povsem odgovorila na vse zahteve konkretne situacije. Nenazadnje je ponudba zelo široka, na voljo so raznoliki modeli, ki pokrijejo širok spekter potreb in želja kupcev. A vseeno bo v nekaterih primerih bolje izbrati po meri izdelana vrata – morda bo to kar nujno, lahko pa da bo le boljša ideja kot uporaba serijsko izdelanih vrat. Vhodna vrata po meri so edina smiselna rešitev v primeru, da imamo opravka z nepravilno oblikovanim vhodom, recimo če potrebujemo vrata nestandardnih dimenzij. To je dokaj pogosto pri industrijskih objektih in gospodarskih poslopjih. V takšnih okoljih so pogosto potrebne tudi posebne funkcionalnosti vrat, kar je spet dober argument za vhodna vrata po meri – kakovostni in izkušeni proizvajalci lahko oblikujejo in izdelajo vrata z raznimi dodatnimi funkcionalnostmi, ki odgovorijo na še tako neobičajne zahteve. V končni fazi pa odpirajo vhodna vrata po meri tudi nove možnosti za vizualno oblikovanje, tako da lahko na ta način idealno dopolnimo podobo objekta. S tem so vrata po meri primerna tudi za stanovanjske objekte, predvsem hiše, ki imajo dovršeno zunanjo podobo.

vhodna vrata po meri

Kje naročiti vhodna vrata po meri?

Pomembno je, da so vhodna vrata po meri dobro izdelana, saj morajo odgovarjati točnim specifikacijam. To pomeni, da bo treba izbrati zanesljivega proizvajalca, ki lahko zagotovi odličen končni izdelek. Jasno je, da bodo takšna vrata nekoliko dražja, zato ne smemo iskati le najnižje cene – splača se v vrata po meri investirati, saj se bo naložba obrestovala. Dober ponudnik bo pripravil idealna vrata za vsako potrebo, zagotovil bo tudi dolgoročno zadovoljstvo. Le tako se bodo vhodna vrata po meri izkazala za zares dobro rešitev.

ponedeljek, 16. september 2019

Prenosna klima

V vročih poletnih dneh se za neprecenljivo izkaže praktično vsakršna osvežitev. Ravno zato se masovno zatekamo ob morje ali v hribe, prav tako je velika gneča v senci v mestih in na vaseh. V notranjih prostorih pa se z vročino borimo na različne načine, najbolj učinkovita je gotovo uporaba zmogljive klimatske naprave. Klimo pa je treba izbrati glede na svoje potrebe in glede na značilnosti prostora. Čisto možno je, da bo zadostovala že prenosna klima, ki je bistveno cenejša in tudi lažja za uporabo od velike stenske klime. Poleg tega lahko takšno napravo enostavno prenašamo s seboj, kar odpira še mnoge dodatne možnosti uporabe. Kakovostna prenosna klima bo s svojo zmogljivostjo povsem pokrila potrebe povprečnih uporabnikov v domačih stanovanjskih prostorih, seveda pa se prav tako dobro izkaže v okolju, kjer pride do izraza prenosljivost naprave. Prenosna klima je nepogrešljiva v avtodomu, lahko pa jo vzamemo s seboj tudi na druge vrste dopusta – nikoli ne vemo, kakšni hladilni sistemi nas čakajo v apartmaju ali hotelu, tako da lahko za svoje udobje s prenosno klimatsko napravo poskrbimo kar sami.

prenosna klima

Tudi prenosna klima zahteva pravilno namestitev

Seveda od klime ne moremo pričakovati željene učinkovitosti, če naprave ne namestimo pravilno. Prenosna klima je povsem sorodna običajni stenski klimi tako v svoji sestavi kot v delovanju. Nima sicer velike zunanje enote, vseeno pa zahteva povezavo z zunanjostjo. Poskrbeti je treba namreč za učinkovito izmenjavo zraka, predvsem za odvajanje toplote, zato bo treba odvodno cev premišljeno napeljati v okolje. S tega vidika je prenosna klima sicer vsaj malo enostavnejša za uporabo kot večja stenska klima, saj lahko uporabimo kar priprto okno ali manjši zračnik. Tudi uporaba klime je pomembna, ne moremo naprave kar naključno nastaviti in zagnati. Najboljši bo učinek, če sledi prenosna klima dobro načrtovanemu režimu delovanja, ki v določenih razmerah ponuja najboljšo učinkovitost.

nedelja, 15. september 2019

Pohodni čevlji za varnost v gorah

Pohodništvo je precej enostavna aktivnost, pri kateri ne potrebujemo veliko opreme. A če se odpravljamo v visokogorje ali na kakšne daljše odprave, izlet hitro zahteva bistveno več pozornosti in prilagojen komplet opreme. Pogosto se poudarja posebna varnostna oprema, ki zagotavlja večjo varnost in boljše ukrepanje v primeru nevšečnosti. Pozabljamo pa na to, da tudi o varnosti v največji meri odloča osnovna oprema – to so predvsem pohodni čevlji, ki pravzaprav predstavljajo edini stik pohodnika s podlago. Jasno je, da čevlji v veliki meri odločajo o varnosti pri premagovanju kilometrov in višinskih metrov v gorah. Služijo varnemu stopanju po kamniti podlagi, koreninah, spolzki travi in drugih podlagah, zato se splača izbrati kakovostne čevlje. Pohodni čevlji zahtevajo pri izbiri in nakupu, pa tudi pri uporabi veliko pozornosti. Posebej pomembno je, da pri nakupu ne varčujemo – ne le, da cenejši čevlji niso tako zanesljivi in varni, imajo tudi krajšo življenjsko dobo in se hitro uničijo, tako da niti nižje investicije ne bodo upravičili. Na drugi strani so kakovostni pohodni čevlji nekoliko dražji, a zelo zanesljivi in udobni, zagotavljajo varno pohajkovanje po hribih in dolgotrajno uporabo.

pohodni čevlji

Kakovostni pohodni čevlji z mnogimi prednostmi

Kakovostni pohodni čevlji imajo mnoge prednosti, ki jih nikakor ne gre zanemariti. V končni fazi vse lastnosti pohodniške obutve vodijo do tega, da je pohodništvo bolj varno in udobno. Tako morajo biti čevlji zelo zanesljivi na vseh vrstah podlage, za kar poskrbijo kakovostni podplati iz debele gume. Prav tako pomembno je, da so pohodni čevlji udobni, saj lahko žulji hitro pokvarijo tudi krajše izlete, pri daljših pa lahko povzročijo še mnoge večje nevšečnosti. Nadalje se pri različnih turah izkažejo še druge prednosti kakovostnih čevljev, v poštev pridejo tudi nekatere specifične značilnosti, na primer vodoodbojna zaščita, s katero so pohodni čevlji primerni tudi za hojo v dežju ali po mokri travi.

Celotno ponudbo si lahko pogledate na spletni strani Hervis.