torek, 28. januar 2014

10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu in okolici


Če se odpravljate v Vietnam, potem si pripravite seznam z 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu, ki si jih boste morali nujno ogledati. Teh 10 znamenitosti naj bo minimum, vsekakor pa si je priporočljivo ogledati vsaj nekajkrat več stvari, saj je Vietnam ena izmed kulturno in naravno najbolj bogatih držav na svetu. Tako se med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu zagotovo nahaja otok Phu Quoc. To je znameniti otok, na katerem lahko na najbolj popoln način opazujete, kako se sonce med tem, ko zahaja, potopi v morje.
 To je zagotovo najbolj romantičen sončni prizor zahoda, ki si ga lahko ogledate na zemlji. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu lahko uvrstimo tudi naravni rezervat, ki se nahaja v središču otoka. Sam otok predstavlja neokrnjeno naravo Azije, v katero civilizacija še ni povsem posegla. Gre torej z a naravni biser, ki vam bo dal občutek pustolovščine in pristnega stika z naravo. Naslednja znamenitost, ki jo gre uvrstiti med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu, je mestece Hoi An. In kaj je tako posebnega v tem mestecu? Poleg tega mesteca se nahaja ena izmed najlepših plaž na svetu. Posejana je z belo mivko, ki se utaplja v sinje modrem morju. Takšnega raja na zemlji preprosto ne smete zamuditi. Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu moramo uvrstiti tudi Ho Chi Minhov mavzolej, ki se nahaja v glavnem mestu Vietnama, v Hanoiu.
Glavno mesto Vietnama s svojo zgodovinsko zapuščino jasno kaže na to, da ima Vietnam dolgo komunistično zgodovino. Samo središče mesta pa ohranja tradicionalno vietnamsko kulturo. Polno je obrtnikov, s katerimi morate pokramljati. S tem si boste odprli možnosti, da po ugodni ceni kupite kakšen uporaben ali poseben rokodelski izdelek. Zagotovo lahko rečemo, da prikaz obrti na ulicah v središču glavnega mesta, spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu. Mnogi pa vam bodo rekli, da med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu spada tudi tradicionalno lutkovno gledališče. Zagotovo se vam splača vzeti nekaj časa in si ogledati eno izmed mnogih tradicionalnih predstav. Tudi Saigon ima kar nekaj znamenitosti, ki jih bi lahko brez zadržkov uvrstili med 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu. Vsekakor pa je Vietnam država, ki jo morate spoznati sami. Sami boste odkrili, kaj dejansko spada na vaš seznam 10 najzanimivejših znamenitosti v Vietnamu.
Država ponuja toliko možnosti in priložnosti, da vas bo utegnilo presenetiti nekaj, kar ni omenjeno v nobenem turističnem vodiču, zato hodite po deželi z odprtimi očmi in zagotovo boste na vsakem drugem koraku trčili ob nekaj nenavadnega in vrednega, da ostane v vašem spominu.
http://www.agencija-oskar.si/vietnam/

četrtek, 9. januar 2014

Nabavljanje nove vrtne mize



Se ne morete odločiti, katere vrtne mize bi bile primerne za vaš vrt? Bi radi kupili povsem enako mizo, kot jo imate, ker ste bili z njo zadovoljni, preden se je uničila, pa ne morete dobiti povsem enakega modela? Potem obstaja možnost naročila vrtne mize pri mizarju. Takšna storitev izdelave bo sicer predstavljala precej višji strošek, ker so vrtne mize po naročilu običajno dražje od tistih, ki jih lahko kupite v specializiranih trgovinah s pohištvom. Vendar boste v tem primeru dobili točno to, kar si želite, zato je nemara nekoliko višja cena povsem upravičena. Poleg vrtne mize pa morate nabaviti tudi vrtne stole. Če boste tudi te izdelali po naročilu pri mizarju, bo cena za celotno izdelavo lahko tudi nekajkrat presegla ceno, ki bi jo plačali v trgovini. Vendar mnogim ponosnim lastnikom vrta to ne predstavlja večjega problema, saj je vrt njihovo veselje in njihova ljubezen. Dejansko lahko na vrt gledamo kot na dodaten bivanjski prostor, če na njem preživimo veliko časa. Zato je docela upravičeno, da smo pripravljeni za vrtne mize in ostalo vrtno garnituro porabiti večje vsote denarja.
 Kadar kupujemo vrtne mize moramo imeti v mislih tudi njihovo funkcionalnost. Zato se morate vprašati, kaj vse boste počeli na njih. V primeru, da se vrtne mize uporabljajo le za odlaganje priložnostnih predmetov, serviranje plače in podobno ni potrebno, da so pretirano robustne. Vendar pa v primeru, da vrtne mize uporabljamo tudi za kakšna dela, odlaganje orodja in podobno, je bolje, da so nekoliko bolj stabilne, robustne oziroma bolj masivne. Pomembno je, da se ne pozna prva praska, ki nastane, ko ste nanjo odložili kakšno vrtno orodje. V povezavi s tem se odpira tudi vprašanje tega, koliko časa ste pripravljeni nameniti vzdrževanju. Lesene in kovinske vrtne mize so dražje, vendar so s primernim vzdrževanjem tudi bolj vzdržljive. Če ne želite pohištva vzdrževati, potem ga menjajte vsakih nekaj sezon in zato raje kupujte cenejše različice iz umetnih materialov.
http://www.vrtno-pohistvo.si/vrtno_pohistvo/vrtne_mize/vrtne_mize.php