sobota, 28. december 2013

Ogrevanje s toplotno črpalko


Kako poteka ogrevanje s toplotno črpalko? Kaj sploh je toplotna črpalka? Toplotna črpalka je termodinamična naprava, ki ogreva vodo. To pa počne tako, da najprej sprejme toplotno energijo iz okolice, na primer iz zemlje, zraka ali vode, nato pa to toplotno energijo s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo. S toplotno črpalko lahko znižate račun za ogrevanje tudi vse do 70%, če primerjate račun za ogrevanje s kurilnim oljem. Znižanje računa za ogrevanje pa ni edina prednost toplotne črpalke. Poleg tega bo toplotna črpalka pripomogla tudi k znižanju obremenitve okolja z ogljikovim dioksidom, saj zmanjša emisije ogljikovega dioksida v okolju tudi za več kot 70%, kar je zares odlična informacija. S toplotno črpalko boste torej pomagali sebi in okolju. Kaj je lahko še boljšega?
Toplotno črpalko za ogrevanje pa si lahko priskrbite preko podjetja Tersus, ki nudi projektiranje, vgradnjo, vzdrževanje in servis toplotnih črpalk na področju celotne Slovenije. Podjetje Tersus sicer poleg toplotnih črpalk nudi tudi klimatske naprave, naprave za električno ogrevanje, solarne sisteme in pelete. V ponudbi toplotnih črpalk za ogrevanje pa boste našli tri vrste črpalk proizvajalca Atlantic. Toplotna črpalka zrak-voda je sicer tista, ki nudi najbolj enostavno vgradnjo, saj ne zahteva večjih gradbenih posegov kot na primer črpalka zemlja-voda ali pa voda-voda. Montaža toplotne črpalke zrak-voda je podobna montaži klimatske naprave in jo je tako mogoče opraviti v enem dnevu.
Če tudi vi iščete rešitev za centralno ogrevanje vaše novogradnje ali pa želite zamenjati obstoječo kurilno napravo z bolj varčno tehnologijo ogrevanje, je toplotna črpalka prava rešitev za vas. Za več informacij obiščite Tersus.