nedelja, 22. september 2013

Poceni kartuše so nakup, ki se obrestuje


Do poceni kartuše se lahko pride na spletu, v spletnih trgovinah, v trgovinah, ki prodajajo tiskalnike in potrošni material, v nekaterih trgovinah s pisarniškim materialom ter pri proizvajalcih, ki se ukvarjajo s prodajo ali pa s ponovnim polnjenjem oziroma obnavljanjem kartuš. Poceni kartuše so lahko ponaredki, ki pa so prepovedani, nekatera velika podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo tiskalnikov in kartuš, recimo HP imajo center, kjer lahko takšne kartuše, pa tudi njihove prodajalce brez slabe vesti prijavite. Lahko se odločite in pridete do poceni kartuše tako, da kupite neoriginalne kartuše, nadomestne ali kompatibilne kartuše.
Obstajajo sicer deljena mnenja glede tega, ali so obnovljene poceni kartuše na enakem kakovostnem nivoju kot nove originalne kartuše. Ponovno obnovljene kartuše so tiste, ki so bile že v uporabi, nato so jih proizvajalci zbrali, oprali s posebnimi topili in na novo napolnili, seveda z neoriginalno barvo. Takšne poceni kartuše, ki so bile obnovljene niso nujno najslabše kakovosti, ampak so lahko dokaj primerljive z originali. Če boste pogledali natančno, potem boste lahko ugotovili edino razliko med drago originalno kartušo in med poceni obnovljeno kartušo. Edina opazna razlika je le v tem, da so original polnili v podjetju, ki ima priznano blagovno znamko, za katero stojijo in so tako nekakšen sinonim za kakovost.

Neoriginalne oziroma obnovljene kartuše pa polnijo proizvajalci, ki se ne ukvarjajo z izdelavo tiskalnikom ampak samo z polnjenjem in s prodajo nekoč že uporabljenih kartuš. Lahko pa seveda pridete do poceni kartuše tudi na druge načine. Eden izmed njih je, da jih napolnite sami. Za to potrebujete komplet za polnjenje kartuš, ki vsebuje barvo, iglo, brizgalko, stojalo za polnjenje kartuše, priložena pa so tudi navodila. Poceni kartuše so velikokrat spregledane, vsaj s strani nekaterih ljudi, ki se bojijo, da bo izpis z njimi nekakovosten, kar pa gotovo ne drži.