četrtek, 11. april 2013

Alu vrata in njihove osnovne karakteristike


Alu vrata spadajo v sam vrh kakovosti vhodnih vrat. Aluminij je izjemno obstojen material, ki je odporen na zunanje dejavnike. To se predvsem pozna pri tem, da alu vrata niso zahtevna za vzdrževanje. Drugi materiali, predvsem les, zahtevajo sezonsko oskrbo, drugače se že v nekaj letih uničijo. Alu vrata pa ne zahtevajo nobenega brušenja, lakiranja, barvanja in podobnih vzdrževalnih del, ki poberejo veliko časa, predvsem pa so precej draga, saj je potrebno nabaviti precej delovnega materiala in orodja. Vse kar alu vrata od vas zahtevajo, je, da jih redno čistite. Pri tem pa ni potrebno kompliciranje. Uporabijo se nežna čistila in krpa, to pa je tudi vse.

Alu vrata so zaradi vzdržljivosti aluminija tudi izjemno varna. Vlomi v hiše skozi vrata so pogosti, posebna protivlomna vrata pa so izjemno draga. Odlična vmesna pot pa so alu vrata, ki so že po svoji naravi zelo robustna in obstojna. To pomeni, da bodo kljubovala sili in lahko zelo učinkovito preprečila vlom. S tem vam bodo alu vrata privarčevala precej stroškov, ki bi zaradi tega utegnili nastati.

Alu vrata lahko kupite v različnih barvnih izvedbah. Barvne lestvice so izjemno pestre, odtenkov pa je res veliko. Iz vidika barvne pestrosti bodo zadovoljeni tudi najbolj zahtevni okusi posameznikov. Kar se videza tiče, omogočajo alu vrata tudi montažo okrasnih panelov, ki lahko prekrijejo celotna vrata ali pa samo en del krila. Alu vrata zagotavljajo tudi odlično tesnjenje, kar je pomembno iz vidika izolacije. Kupec pa se lahko odloči tudi za posebne polnilne mase, ki še dodatno povečajo izolacijo.
Več informacij pri mke d.o.o.