ponedeljek, 23. maj 2011

3 razlogi, zakaj kupiti PVC okna

PVC okna so s svojim prihodom na tržišče ustvarila pravo revolucijo na področju izdelave oken in vrat. Sunkovito so zavzela vodilno pozicijo in krepko prehitela do sedaj vodilna lesena okna.

-          Ugodna cena – PVC okna lahko danes dobite že po zelo ugodnih cenah, ki si jih bo lahko privoščila tudi vaša denarnica. Lesena okna, sploh tista iz kvalitetnejšega lesa, znajo biti včasih precej dražja; pozorni bodite le na to, da vam izbrano podjetje ponudi individualno ponudbo, saj se cene razlikujejo tudi glede na tip okna, velikost, obliko, material, mehanizme …

Pvc-okna-1

-          Dobra izolacija in tesnjenje – ti dve lastnosti je pri PVC oknih potrebno še posebej izpostaviti. Ne le, da bo v vašem domovanju ostalo veliko več toplote, manjši bo tudi račun za ogrevanje pozimi. Ne ustrašite se, če boste na šipah opazili kondenz – le-tega povzroča prav dobro tesnenje. V izogib plesni, ki se lahko pojavi na stenah, vam priporočamo, da sobe zjutraj oz. zvečer dobro prezračite in naredite majhen prepih, ki premeša zrak in pobere odvečno vlago. Dobro je tudi, da v stanovanju ohranjate približno enako temperaturo tako podnevi kot ponoči.

Pvc-okna-2

PVC okna so enostavna za vzdrževanje in ne potrebujejo tudi po preteku določenega časa nikakršnih posebni posegov kot lesena, ki jih je potrebno ščititi z novim in novimi premazi in lakiranji. Priporočljivo je čiščenje z mehkimi krpami in posebnimi spreji za PVC okna, čeprav lahko namesto tega uporabite tudi kakšno drugo neagresivno čistilno sredstvo.

Stopite v korak s časom in se prepustite svetu kvalitetnih, modernih in ugodnih PVC oken!

 

ponedeljek, 9. maj 2011

Kakšna vhodna vrata izbrati?

Če se ravno namenjate graditi novo hišo, je dobro vhodna vrata in okna izbrati že takoj na začetku. Tako boste namreč lahko že takoj ocenili končni videz hiše. Vendar morate biti pri izbiri pozorni tako na material kot tudi na barvo. Če so okna oči vsake hiše, pa so potem vhodna vrata nekakšna usta. Pa ne zato, ker bi »pojedla« goste, ki prihajajo k vam na obisk, temveč zato, ker so za lep videz prav tako pomembna. Si predstavljate moder make up in temno rjavo šminko, no, nekako tako bi izgledala vaša hiša z npr. lesenimi okenski okviri in kovinskimi vhodnimi vrati, da ne omenjamo še različnih barv.

Celoten članek: Vhodna vrata – prvi pozdrav

Kako delujejo pomična garažna vrata?

Ste se tudi vi že naveličali neprestanega vstajanja in sedanja nazaj v avto, ko se kam odpravljate ali vračate in je potrebno preden parkirate avto odpreti in zagozditi še garažna vrata? In potem še ista procedura, da jih spet zaprete. Najbrž boste krepko prikimali. Na srečo so danes pomična garažna vrata dostopna tudi tistim z malo plitkejšim žepom. Torej, kaj še čakate?!

Garažna vrata, zaradi katerih ostanete suhi